Wednesday, December 28, 2005

Leven als een Bourgondiër

Toen we eergisteren in Dijon aankwamen, viel het op dat Tweede Kerstdag ook in Frankrijk blijkbaar niet wordt gevierd. Na 826 kilometer gereden te hebben, belandden we in een gezellig Dijon. Om het Kerstgevoel compleet te maken, begon het te sneeuwen toen we ’s avonds ergens een hapje aten. De volgende dag was Dijon bedekt onder een pak sneeuw! Dijon staat vooral bekend om haar mosterdproductie. Iedereen kent de mosterd van Maille wel, die tenslotte in elke supermarkt ter wereld te vinden is. Het eerste winkeltje van meneer Maille hebben wij vanmorgen bezocht en dit was helemaal te gek. Niet alleen ademt het winkeltje historie, maar ook zijn hier de meest vreemde soorten mosterd te vinden die men zich voor kan stellen. We hebben even ingeslagen natuurlijk. Mosterd met marc de champagne, mosterd met gedroogde tomaat, mosterd met gember en koriander, mosterd met jus de cassis, etc, etc. Via de Route National hebben we een betoverende rit door een witte Bourgogne gemaakt om te belanden in Reims. Frankrijk op haar best. Mooie kleine dorpjes het ene vergezicht nog romantischer dan het andere. Morgen staan Billecart Salmon en Taittinger op het programma.

1 comment:

Anonymous said...

Nou, dat wordt smullen op het volgend 3 sterren diner wat je voor ons gaat maken!!!!
WJ