Tuesday, June 26, 2007

Goede voorbeeld

In het kader van "het goede voorbeeld geven", heeft Gerrit Zalm een baan geaccepteerd als Chief Economist bij DSB van Dirk Scheringa. Nu hoeft Zalm, nooit meer in de file op de A4 te staan, maar kan hij op zijn gemak door het prachtige Noord-Hollandse landschap van Enkhuizen naar Wognum rijden. Opmerkelijk nieuws, deze carrierestap, maar past goed bij een onconventioneel man als Gerrit Zalm.

2 comments:

Magnus said...

En waar rijdt meneer Zalm heen voor zijn overige baantjes, want ik hoorde hem gisteren op de radio zeggen dat hij nog diverse andere nevenfuncties heeft (bij Dexia ?). Ondanks een vorstelijke beloning (je kan het ook accepteren noemen) gaat het bij DSB slechts om twee dagen.

Wel een uitstekende move trouwens van Scheringa om Gerrit binnen te halen, want wie als minister van Financiƫn een heel land in de maling kan nemen met een verkeerde omwisselkoers die is volgens mij als afgestudeerd register-accountant uitstekend geschikt voor een baan bij een kredietbank !

Ronald Mol said...

Hahaha, het is inderdaad een heel erg slimme zet van Dirk. En, geef die man eens ongelijk. Een ministersalaris is nog steeds bescheiden, vergeleken met de salarissen die in het bedrijfsleven worden betaald. Nu weet ik dat deze laatste stelling door veel mensen zal worden weggehoond, maar die mensen hadden dan maar iets beter hun best moeten doen op de LTS.