Monday, May 26, 2008

De verbouwing is begonnen



Het leuke aan het verbouwen van een huis uit 1850, is dat je nooit weet wat je tegenkomt. Zo vonden we achter een muurtje bij het fornuis een envelopje met daarin 450 oude Nederlandse guldens. Verder een steen die memoreert dat de eerste keuken in het pand in 1865 is geplaatst. Het zijn dit soort dingen die ons doen beseffen waarom we voor een oud huis kiezen en niet voor nieuwbouw; het huis heeft een ziel. Nog een week of drie verbouwen en dan wordt de keuken geplaatst. We moeten maar een mooi plekje zoeken voor de leistenen plaat.

4 comments:

Anonymous said...

Geweldig zeg die steen en dat geld is vast een goed teken!

Anonymous said...

Pandje van Holleeder gekocht ?

Willem Admiraal said...

Ja, dat verhaal van die skeletten die jullie daar gevonden hebben zou ik ook niet op de blog zetten.....

Dat geld kun je trouwens misschien nog wel omwisselen. Vroeger was 450 gulden nog veel geld. Dat zal nu nog niet eens 200 Euros zijn; één kar bij de Albert Heijn dus....

Anonymous said...

Dit is nou net de reden waarom ik een superhuis zelf gebouwd heb; over 200 jaar zal er een RM te BCN op zijn blog schrijven dat hij in de slaapkamer van dé Walter Joosten een oude foto heeft gevonden waarop die WJ over het net verbreedde zwembad sprong tijdens een bbq met wat onbekende mensen!! HA HA HA !!
Walter