Monday, June 28, 2010

Communiceren nieuwe stijl


Ik lees net dat Cornald Maas ontslagen is op basis van een twitterbericht waarin hij twitterde dat Nederland schreef hij "grappige exportproducten heeft nederland: sieneke, joran vd sloot en de pvv''. Eerder die week werd een berichtje van Paul de Leeuw ook al enorm opgeblazen en uit z'n verband getrokken. De reden hiervoor is waarschijnlijk dat de media tegenwoordig vanuit hun leunstoel de gangen van twitteraars kunnen volgen en zo de berichtjes die even snel vanaf een mobiele telefoon worden gepost kunnen plaatsen. Natuurlijk hebben sommige mensen een voorbeeldfunctie, maar over het algemeen wordt er veel te veel waarde gehecht aan de micro berichtjes. Het is nu eenmaal een nieuwe manier van communiceren en blijkbaar moet dit zijn weg nog vinden. 

3 comments:

Magnus said...

Maas is volgens de Tros-directie meer een Avro-gezicht. Dit was een mooie en tevens vergezochte aanleiding om hem te kunnen wippen.

Ronald Mol said...

En zo verwordt moderne technologie tot een hele grote stok waar mee geslagen kan worden wanneer het zo uitkomt.... Bah. Ik zeg: Allemaal op die grote TROS boot en de stop eruit trekken.

Magnus said...

Of zoals een cabaretier laatst zei: "Kan die boot niet een keer richting Gaza?"