Wednesday, February 23, 2011

Voetballiefhebber kippenvel


Wat een briljante video is dit. Dikke lagen kippenvel als het refrein wordt gezongen, zoals alleen Engelse supporters dit kunnen. Kijk ook eens op de website van Crawley Town FC. Met dank aan Lex.

2 comments:

Magnus said...

Wel graag het hele verhaal achter deze video vertellen amigo :-)

(voetbalzone) Op een officiële clubvideo heeft de Crawley-fan met handbewegingen een verwijzing gemaakt naar de vliegramp van The Mancunians in München op 6 februari 1958. Het nummer 'A message to you Rudy' van de band The Specials werd voor de gelegenheid omgevormd tot 'A message to you Rooney', waarbij in de clip een neerstortend vliegtuig werd nagebootst.

De jongeman verbeeldt later met zijn vingers de cijfers één, negen, vijf en acht; een verwijzing naar het jaartal waarin acht spelers van United verongelukten. Bij de vliegramp in München kwamen in totaal 23 spelers en begeleiders van de club uit Manchester om het leven, toen de Busby Babes (naar trainer Matt Busby, red.) op de terugweg van een Europees duel in Belgrado een tussenstop maakten.

De 19-jarige supporter is gearresteerd.

Ronald Mol said...

Het stond inderdaad in een van de commentaren die ik las nadat ik gepost had. Maar het gaat mij vooral om de briljante song en community singing. En die gozer vooraan danst supercool!