Thursday, June 30, 2005

UB40

Ooit begonnen als 8 jongens uit Birmingham zonder baan en 25 jaar later nog steeds "going strong". UB40 zag ik voor het eerst op TV toen ze samen met The Beat and The Selecter optraden tijdens een concert tegen de conservatieve regering. Geweldig. Toen vooral pompeus en overweldigend, later steeds strakker en poppier. Vorige week heeft UB40 een nieuw album uitgebracht, "Who you fighting for" en dit is een ouderwets goed album. Heb het direct aangeschaf op i-Tunes en ben erg onder de indruk. In een recensie van de BBC wordt dit album aangemerkt als kanshebber voor DE zomerplaat van 2005 en daar ben ik het heel erg mee eens.

4 comments:

Anonymous said...

In het begin schreef papa Campbell de teksten en streed UB 40 nog tegen het Engeland van Thatcher. Toen Ali er met alle credits vandoor ging, was voor paps ook de maat vol en heeft UB nooit meer het oude niveau gehaald. Toch blijven de Labour of love-platen een mooie herinnering aan warme vakanties met de maten !!

Ronald Mol said...

Juist, en dat laatste, daar gaat het nu juist om. Ik denk eerlijk gezegd dat ook niet meer om het strijden tegen het grote onrecht, maar om iets heel anders. In de tuin, op een feestje, op het strand, glaasje rose, glaasje bier, langzaam dronken worden en de zon onder zien gaan....

Magnus said...

Je snapt het dus, daarom ook minder links op het moment, hahaha

Ronald Mol said...

HAHA, ja altijd in je eigen potje blijven pissen, zoals de grote H. Wiegel ooit zei.