Thursday, January 24, 2008

Herkenbaar!

AMSTERDAM - Twaalf lange, enerverende jaren was ik buitenlands correspondent van deze krant. Ik woonde en werkte in Cairo, in Beiroet en Dubai en in Bangkok en lezers vroegen mij dikwijls: mis jij Nederland niet? Dan antwoordde ik altijd: Ik mis Nederland als ik er ben. Lees verder.

4 comments:

Anonymous said...

Ik heb het artikel ook gelezen, ben het er helemaal mee eens! Ik mis Nederland éscht alleen als ik in de cafeteria ben, of er doorheen scheur met een Duitse huurauto!

Ik mis helemaal dat politieke gezeik niet, de Burka's, moslims, Slotervaart, homoadvocaten (Pronk gisteren op NED3), spuiten en slikken, etc,etc,etc.
Wat dat betreft wonen we veel beter in het leefbare Barcelona, met lekker middaglunchen die om 5uur 's middags eindigen, waar je een radarverklikker mag hebben, met de politie agent kunt onderhandelen als je door "oranje" gereden bent, je vrouw mag slaan, god niet verloederd wordt, en de politiieke opponenten elkaar tenminste écht haten.
Groet uit Spanje (ook EUROPA)

mr. B said...

Groeten uit Schotland!!!

...ook geen last van heimwee hier.
Het weer is hier even kut als in Nederland :)

Willem Admiraal said...

Nederland is leuk en mooi. Maar zo heeft elk land z'n voor en nadelen. De hele dag in de regen in een file doorbrengen in een land waar iedereen de oplossing heeft, maar de files alleen maar toenemen moet volgens mij ook een keer vervelen.

Ook de familiewaarden in Nederland mis ik niet (algemeen dan, ik heb geluk gehad...)

Maar de nederlandse humor en gezelligheid heb je nergens, en als het een keer mooi weer is (13 en 17 juni 1996 was dat volgens mij...) dan is Nederland wèl het mooiste land ter wereld...

Ronald Mol said...

Home is where the heart is!