Thursday, April 10, 2008

Maastricht here we come

Binnenkort ga ik met vriend Van der Koelen naar het Centrum voor Beeld en Geluid in Hilversum. Maar, bibliofielen als wij allebei zijn, staat er waarschijnlijk een tripje gepland en wel naar Maastricht. Waarschijnlijk heb ik iets gemist, maar in de oude Dominicanenkerk in Maastricht is een fenomenale boekhandel gemaakt, zoals je die eigenlijk alleen maar in andere landen dan Nederland kent. Metershoge boekenkasten en lange leestafels maken het geheel af. Maastricht here we come. 

3 comments:

Magnus said...

Ziet er indrukwekkend uit ! In blijde afwachting ...

Willem Admiraal said...

Boeken, boeken, mmmm even denken.....


Hebben ze geen internet daar in Maastricht?

Robert said...

De Britse krant The Guardian, spreekt zelfs van "mogelijk de mooiste boekhandel aller tijden". De boekhandel in de monumentale Dominicaanse kerk is voor Selexyz ontworpen door het Nederlandse architectenbureau Merkx + Girod.

Op de tweede plaats staat El Ateneo in Buenos Aires, gevestigd in een voormalig theater. Op drie: Livraria Lello in Porto. Misschien ook een bezoekje waard. En als je dan echt de smaak te pakken hebt, kun je de top 10 afmaken met in Los Angeles (Secret Headquarters), Glasgow (Borders), het Britse Peak District (Scarthin’s), Brussel (Posada), Mexico Stad (El lugar de la Mancha) en Kyoto (Keibunsya). Londen komt niet verder dan de tiende plaats met Hatchards, ooit geliefd bij Oscar Wilde en Lord Byron. Veel plezier!