Sunday, April 06, 2008

Pétrus 1961

Vorige maand stuurde een bezoeker van restaurant Zafferano in Londen een fles Pétrus '61 terug, omdat hij het oorspronkelijke stempel op de capsule van de fles miste. Neemt u dit wijntje van 25.000 euro maar weer mee terug. De keuze viel daarop op de beroemde Mouton Rothschild '45, t.w.v. 27.000 euro. Een sublieme wijn, o.a. bekend door het etiket dat het einde van WW2 memoreert. In rap tempo zijn er inmiddels manieren ontwikkeld die bovenstaand tafereel moeten voorkomen. Eén van die manieren is het toevoegen van een RFID chip, waarop de authenticiteit van de wijn te vinden is als je de unieke code van de chip intypt op de site van eProvenance. Ik hoop de site nog eens te mogen gebruiken....

2 comments:

Anonymous said...

Ja, sorry, hiermee krijg je mij niet op de kast! Dream on, honey! Gewoon bij de les blijven een lekkere kwaliteits Rioja of Ribera de Duero is toch veel lekkerder.
Mijn eerste keus: Abadia-Retuerta, selecion especial uit 2001, kreeg een prijs voor de beste wijn uit 2001! Verder zou je eens Bai Gorri uit 2002 moeten proberen; dan heb je tenminste waar voor je geld!
kijk hier eens maar voor goede tips!
En; wat zal Willem wel niet zeggen als je hem voorstelt dronken te worden van een flesje van 25.000€?
Een jaar lan in bar Amsterdam zuipen is goedkoper en levert meer op!

Willem Admiraal said...

Ik heb pas geleden al een artikel op m'n blog gezet waaruit bleek dat een fles lekkerder smaakt als de drinker denkt dat ie duur is. Dus met of zonder stempeltje is een wijntje van 27.000 per definitie al heel lekker.

Als je trouwens een chip nodig hebt om te proeven of de wijn echt is of niet......