Thursday, March 09, 2006

Gaat dat zien

In huize Mol vinden wij honkbal een stoere sport. Bij elke slagbeurt wordt de spanning opgebouwd en het gevecht tussen de slagman en de pitcher, zijn wedstrijden binnen de wedstrijd. Deze week is de World Baseball Classic begonnen. Eigenlijk is het de eerste keer dat de honkbalmiljonairs in een nationale selectie spelen. Een sensatie die het beste naar boven brengt bij spelers én publiek. Zo doen veel Latijnse landen mee en die kunnen rekenen op enthousiasme dat normaal gesproken alleen in een voetbalstadion te vinden is en niet in een honkbalstadion. In de Nederlandse media hoor je er niet veel over, maar het Nederlands team doet dus gewoon mee met de grote jongens en hield heel knap vijf innings stand tegen Puerto Rico. De volgende wedstrijd is tegen Cuba, daar heeft Nederland vaker van gewonnen, dus wie weet.

5 comments:

Magnus said...

Niet veel in de Nederlandse media ? Zie de hele week al reportages bij Studio Sport (vooral over A.Jones) en de Telegraaf schrijft iedere dag over dit toernooi.

En Amerika heeft lekker van Canada verloren !

Willem Admiraal said...

Stoere pet!

Ronald Mol said...

Als je naar de shop van de site gaat, kun je de pet volgens mij bestellen!

Anonymous said...

Jammer Ronald, alles is voorbij!

Honkballers Oranje roemloos ten onder
Michel Enriquez van Cuba steelt het tweede honk in de eerste inning van Yurendell DeCaster.
Foto: REUTERS
SAN JUAN - Het Nederlands honkbalteam is er niet in geslaagd de tweede ronde van de World Baseball Classic te bereiken. In het Hiram Bithorn-stadion in San Juan legde het team van bondscoach Robert Eenhoorn het af tegen Cuba: 2-11.

Na haar tweede nederlaag op rij is het voor Oranje onmogelijk bij de eerste twee teams te eindigen in poule C. De wedstrijd tegen Panama, die voor vrijdagavond op het programma staat, is daarmee verworden tot een formaliteit. Cuba en gastland Puerto Rico, dat Nederland woensdag met 8-3 aan de kant zette, zijn zeker van een plaats in de tweede groepsronde van het evenement.

Cuba's Yuliesky Gourriel ontwijkt de bal.
„Een toernooi van dit kaliber is te hoog gegrepen voor een Nederlands team dat niet helemaal in wedstrijdvorm is”, reageerde Eenhoorn na afloop. De Rotterdammer zocht in het gebrek aan wedstrijdritme ook de verklaring voor de tegenvallende prestaties van zijn manschappen, die op het wereldkampioenschap in september de Cubanen nog goed partij boden. In Rotterdam verloor Oranje toen met 3-1. „In september hadden de jongens er al een stuk of zestig wedstrijden opzitten, nu moet in Nederland de competitie nog beginnen. Die Cubanen hebben alweer zestig wedstrijden achter de rug, dat maakt het verschil.”

Ivanon Coffie vangt de bal laag tijdens de wedstrijd tegen Cuba.
Diegomar Markwell nam als eerste plaats op de werpersheuvel. Direct achter hem, in het midveld, wist de linkshander van Neptunus zich verzekerd van de steun van zijn beroemde neef Andruw Jones. Veel geluk bracht de aanwezigheid van de homerunking van Atlanta Braves de 25-jarige werper niet. Al in de eerste inning kreeg hij drie hits om de oren, waarvan twee tweehonkslagen over de hekken stuiterden. Een vroege 2-0 achterstand was het resultaat.

Aan de Nederlandse slagploeg de taak ervoor te zorgen dat de kansen op het halen van de tweede ronde niet direct tot bijna nul werden gereduceerd. Eerste slagman Eugene Kingsale bereikte met geraakt werper het eerste honk, een verre klap in het rechtsveld van derde honkman Ivanon Coffie werd maar net gevangen. Het was uitgerekend Andruw Jones die de bal in een dubbelspel sloeg en de Nederlandse hoop op stunt deed vervliegen.

Cuba's Yadel Marti (midden) wordt gefeliciteerd door zijn teamgenoten na de overwinning op Nederland.
Toen de achterstand in de vierde inning was opgelopen tot 4-0, werd Markwell vervangen door Calvin Maduro. Maar ook deze werper kon het tij niet keren. Nadat een korte opleving Oranje had behoed voor totaal gezichtsverlies (een verre honkslag van Simon bracht Legito en Kingsale op de thuisplaat), volgde in de zevende inning de nekslag. Twee achtereenvolgende honkslagen en pal daarop de homerun van Urrutia, die goed was voor drie punten, deed de sterke slagbeurt van Nederland weer direct teniet: 11-2.

Vrijdagavond sluit Oranje het toernooi af tegen Panama. „Ik denk dat het belangrijk is dat we er alles aan doen om te winnen”, zei Eenhoorn. „Dan kunnen we in ieder geval het toernooi op een positieve manier afsluiten.”

Ronald Mol said...

Ja, heel jammer inderdaad.